XXXVI DANI RIBARA JANOŠIK-JERMENOVCI 2019

Na kanalu DTD održana je 36. turističko-sportska manifestacija „Dani ribara – Janošik Jermenovci 2019″. Manifestacija je i ove godine, ponovo kao nekad, trajala dva dana, pa dobra zabava nije izostala, a ono na šta su organizatori ponosni, jeste sve veći broj mladih pecaroša koji se prijavljuju za učešće.

Iako se tradicionalno održavaju prve nedelje septembra, ovogodišnji Dani ribara Janošik – Jermenovci održani su 21. i 22. septembra, kako se ne bi poklopili sa plandištanskom slavom Prep.Rafailo Banatski. To nije uticalo na broj učesnika, koji su u još većem broju došli da se takmiče u pecanju i kuvanju, a obnovljena je i saradnja sa Opštinom Alibunar što se tiče pokroviteljstva nad manifestacijom.

Pokrovitelji su, dakle, Opštine Plandište i Alibunar, organizatori Kulturno-obrazovni centar „Vuk Karadžić“ Plandište i Turistička organizacija Alibunar, a suorganizatori USR „Šaran“ Jermenovci, „Smuđ“ Alibunar i „Babuška“ Janošik. I sasvim je logično što je organizacija zajednička, jer se sve dešava na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na granici dveju opština, iako ribari više vole da kažu da je ovo mesto gde se spajaju.

U lovu ribe udicom na plovak, među seniorima, pobedu je odneo Vrščanin Saša Juhas, a u kategoriji pionira, kod dečaka Ondrej Urban i kod devojčica Lana Kolar iz Janošika, dok je najukusniju riblju čorbu skuvao Danijel Bruk iz Janošika.

Drugi dan bio je rezervisan za takmičenje za „Zlatnu udicu“. Među preko 30 ekipa, trofej je pripao USR „Štuka“ iz Donjeg Milanovca, a u taj grad otišla je i prva nagrada u pojedinačnoj konkurenciji, Momčilu Anastasijeviću.

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...