Gadonačelnik podelio poklone za 76 đaka prvaka u opštini Plandište

Prvi dan početka školske godine, predstavnici lokalne samouprave u Plandištu iskoristili su da posete osnovne škole na teritoriji Opštine Plandište. Tom prilikom su podelili prigodne poklone za đake prvake. U sve tri osnovne škole prvi razred ove godine upisalo se ukupno 76 đaka prvaka, 40 dečaka i 36 devojčica.

Osnovna škola Dostitej Obradović Plandište sa svojim izdvojenim odeljenjima upisala je ukupno 55 prvaka, u Plandištu 35, u Margiti 9, Baricama 4, Jermenovcima 6 i Velikom Gaju 1. U osnovnoj školi Jovan Sterija Popović upisano je 14 prvaka, u Velikoj Gredi 12 i Miletićevu 2. U osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj upisano je ukupno 7 prvaka, u Hajdučici 5 i u Starom Lecu 2 prvaka.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što mogu da vam poželim srećan i uspešan početak školske godine. Ovo je prvi veliki korak u procesu vaše edikacije i obrazovanja. Pred vama je put na kom morate da uložite mnogo rada i truda i nadam se da ćete imati mnogo uspeha u daljem školovanju i da ćete izrasti u velike i uspešne ljude. Kao i svake godine lokalna samouprava se potrudila da vam obezbedi prigodne poklone koji se sastoje od rančeva, školskog pribora i edukativnog materijala, kako bi roditeljima olakšali pripremu dece za nastavu. Vrlo sam srećan kad vidim ovoliki broj dece tako nasmejane i razdragane, jer vi ste naša budućnost i naša radost. Na vama je da učite, budete vredni, da slušate učitelje i učiteljice, da slušate vaše roditelje, a mi ćemo se potruditi na vam pomognemo u vašem daljem školovanju”, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac u svom obraćanju prisutnim roditeljima i đacima.

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...