Nastupom KUD Mladost završeni Velikogospojinski dani u Velikoj Gredi

Nastupom Kulturno umetničkog društva “Mladost” iz Velike Grede sa gostujućim ansamblima zvanično je završena ovogodišnja manifestacija “Velikogospojinski dani” u Velikoj Gredi.

Posetioci ovogodišnje manifestacije imali su prilike da uživaju u vrlo zanimljivom programu i aktivnostima. Velikogospojinski dani u Velikoj Gredi po prvi put okupili su ljubitelje folklora i tradicije, takmičare u sportskom pucanu glinenih golubova, kulinarstvu, takmičenju veterana u fudbalu, sve sa ciljem da meštanima i posetiocima učine prijatan boravak u ovom malom vojvođanskom mestu.

Poslednje veče ove tradicionalne manifestacije okupilo je ljubitelje folklora i narodnih igara. Uz domaćine, KUD Mladost, ove godine nastupali su i predstavnici iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, kao i pevačka grupa na čelu sa mladim guslarom Miodragom Spremom. Mnogobrojni posetioci imali su prilike da uživaju u predstavljanju narodnog folklora, muzičke i umetničke tradicije sa naših prostora, ali i u sjajnoj muzičkoj izvedbi pesama kosovskog ciklusa pevačke grupe KUD Mladost iz Velike Grede.

 

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...