Srebro za Tamaru Majkić na međunarodnom turniru

Takmičari karate kluba Agrobanat iz Plandišta proteklog vikenda nastupali su na velikom međunarodnom turniru 53. „Zlatni pojas“ za kadete, juniore i mlađe seniore koji je održan u Čačaku.

Zlatni pojas je jedan od najvećih i najstarijih turnira na evropskom kontinentu, pa je i ove godine okupio takmičare iz 21 države. Konkurencija u svakoj kategoriji je bila na visokom nivou. Koliko je ovaj turnir bitan za svakog vrhunskog takmičara dovoljno govori činjenica da su na njemu uzeli učešće najbolji među najboljima, obzirom da je kao takav svrstan u rang obaveznih takmičarskih provera za reprezentativce Srbije. Hala „Mladost“ na Atenici bila je mala da primi ovako veliki broj učesnika.

Karate klub „AGROBANAT“ na ovom takmičenju predstavljali su Majkić Tamara u kategoriji juniorki i Pinter Aron u kategoriji kadeta. Majkić Tamara je posle niza visoko rangiranih takmičenja koje je imala od početka 2024 godine, prvenstvo Evrope u Gruziji, školsko prvenstvo Vojvodine, uspela da tempira formu i vrlo spremna nastupi na Zlatnom pojasu, koji je kao međunarodni turnir izuzetno jak i zahtevan. Posle odličnih mečeva u izuzetno jakoj konkurenciji uspela je da osvoji drugo mesto i srebrnu medalju. Ovaj rezultat je za Tamaru nastavak niza izuzetnih rezultata, posle prvog mesta na prvenstvu Balkana, zatim izuzetnog nastupa na prvenstvu Evrope i zlatne medalje na školskom prvenstvu Vojvodine, osvajanje drugog mesta na Zlatnom pojasu pokazuje da se plan rada sprovodi po zadatim ciljevima i da će spremna dočekati domaća i međunarodna takmičenja koja su ispred nje.

Pinter Aron je svojim nastupima pokazao da se nalazi u odličnoj takmičarskoj formi. I na ovom prestižnom takmičenju bio izuzetno blizu osvajanja medalje u konkurenciji kadeta A klasa. Nijanse su odlučivale u bodovanju i borbi za najsjajnija odličja. Aron je izgubio u meču koji je odlučivao osvajača tećeg mesta i bronzane medalje. Uz malo sportske sreće,
osvajanje medalje za ovog mladog i perspektivnog takmičara je samo pitanje vremena. Aron je svojim nastupima pokazao da ravnopravno može da se nosi sa svojim konkurentima i van granica republike Srbije.

Odličan rezultat, kao i odlični nastupi takmičara na ovako jakom međunarodnom
turniru, pokazatelj su da opština Plandište, kao i karate klub, imaju značajan takmičarski
potencijal u svim uzrasnim kategorijama i da netreba da brinu za vrhunske rezultate koji će u budućnosti dolaziti. Nakon završetka ovog takmičenja, nastavljaju se intenzivne kako klubske tako i reprezentativne pripreme takmičara našeg kluba za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja koja očekuju takmičare karate kluba Agrobanat.

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...