Plandište potpisalo ugovor za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova

Na osnovu sprovedenog Javnog poziva za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje sprovodi lokalna samouprava, predstavnici opštine Plandište prisustvovali su svečanom potpisivanju Ugovora o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Svečanom potpisivanju ugovora ispred opštine Plandište prisustvovala je po ovlašćenju Marina Džambić, član komisije za realizaciju programa energetske sanacije.

“Opština Plandište već treću godinu za redom uspešno konkuriše za dodelu sredstava za energetsku sanaciju kuća i stanova. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uspešno realizujemo projekte sufinasiranja energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća. Kao i prethodnih godina konkurisali smo za više mera za sanaciju i zamenu stolarije, ugradnju kotlova i centralnog grejanja, poboljšanja uslova i unapređenje energetskog pasoša na objektima, čime smo našim sugrađanima dali više mogućnosti za konkurisanje. Ovom prilikom bih pozvao naše sugrađane da iskoriste ove pogodnosti, da zamene stolariju, izolaciju na kućama, kotlove i sve ono što bi moglo da uštedi energiju. Očuvanje životne sredine, stvaranje energetskih pasoša za porodična domaćinstva i unapređenje enegetske efikasnosti je prioritet kojim će se lokalna samouprava  u budućnosti baviti  u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom rudarstva i energetike”, istakao je Jovan Repac, predsednik opštine Plandište.

“U narednom periodu, nakon dobijanja saglasnosti od nadležnog ministarstva, očekuje se poziv privrednim subjektima da se jave i konkurišu kao izvođači radova na realizaciji ovog projekta, nakon čega će raspisati i poziv našim sugrađanima da konkurišu i ostvare pravo na energetsku sanaciju objekta. Sve informacije će biti blagovremeno objavljene na sajtu opštine Plandište, tako da će naši sugrađani biti obavešteni od kada mogu da konkurišu i koje preduslove moraju da ispune u skladu sa konkursnom dokumentacijom”, dodao je Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...