Plandištu 6.1 milion dinara za podizanje novih šuma

Opština Plandište, raspodelom Ministarstva za zaštitu životne sredine, iz Zelenog fonda, dobila je 6,1 milion dinara za nove šume na degradiranim i erodiranim zemljištima.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspodeliće iz Zelenog fonda ukupno 35 miliona dinara za pošumljavanje na prostoru sedam gradova i tri opštine, navodi se u konačnoj rang listi objavljenoj na sajtu tog Ministarstva.

Novac iz Zelenog fonda namenjen je za nabavku sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta u javnoj svojini gradova i opština autohtonim vrstama drveća i žbunja, a dodeljen je posle sprovedenoj javnog konkursa.

Opština Plandište dobila je više sredstava nego Niš (4,6 miliona dinara), Srbobran (4 miliona dinara), Negotin (3,9 miliona dinara), Vranje (2,3 miliona dinara), Užice (2,1 milion dinara), Kraljevo (1,6 miliona dinara), Kruševac (1,5 milion dinara) i Šabac (652.000 dinara).

Samo je Grad Kikinda u ovoj raspodeli dobio više i to 8,1 milion dinara za podizanje poljozaštitnog pojasa duž puta Mokrin-Padej.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...